Fürj az egészség titka !!
Fürj és fürjtojás érd.: 0630 228 25 65

Fürj receptek

6 éve, 10 hónapja, 29 napja és 18 órája

Babéros fürj !

nov
22
2011
Babéros fürj (4 személyre): Hozzávalók: » 5 mogyoróhagyma » 4 gerezd fokhagyma » 40 dkg sampinyon » 3 ek. olívaolaj » 1/2 csokor zsálya » só, bors » 4 ek. liszt » 4 ek. kacsamájpástétom » 8 fürj » 16 szelet bacon » 8 babérlevél » 3 ek. szarvasgombaolaj » 4 ek. juharszirup
Szerző: Fürjegészség | 2011. november 22.
6 éve, 10 hónapja, 29 napja és 18 órája

Zöldségekkel párolt fürj !

nov
22
2011
Zöldségekkel párolt fürj: Hozzávalók: 8 db fürj 1 fej vöröshagyma 15 dkg sárgarépa 5 dkg zeller 10 dkg fehérrépa 2 dl vörösbor 1 kávéskanál kakukkfű 2 babérlevél 8 szem bors só olaj Elkészítés: A megtisztított fürjet kívül-belül megsózzuk, és kevés olajban elősütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékhoz adjuk a darabokra szelt vöröshagymát, a karikára vágott sárgarépát, a zellert és a fehérrépát. A zöldséget megpirítjuk, és felengedjük vörösborral. Sóval, kakukkfűvel, babérlevéllel, borssal ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a fürjet, és lassan puhára pároljuk. Vajban párolt zöldkörettel tálaljuk.
Szerző: Fürjegészség | 2011. november 22.
6 éve, 10 hónapja, 29 napja és 18 órája

Fürj mozzarellával töltve !

nov
22
2011
Fürj mozzarellával töltve:   Hozzávalók (4 személyre): 8 konyhakész fürj 2 mozzarellagolyó 5 evőkanál tisztított napraforgómag 2 evőkanál szárított majoránna 2 tojás 6 dkg vaj 2 dl húsleves kockából A körethez: 4 burgonya 4 alma 3 tojás 5 dl tej 10 dkg sajt vaj a formához Elkészítés: A fürjeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal
Szerző: Fürjegészség | 2011. november 22.
6 éve, 10 hónapja, 29 napja és 19 órája

Fürj erőleves !

nov
22
2011
Fürj erőleves! Hozzávalók: * 1,2kg fürj vagy más szárnyas * 200ml fehérbor * 100g zeller * 100g póréhagyma * 1 nagy hagyma * 1 gyökér * 1 sárgarépa * 5 gerezd fokhagyma * 3 paradicsom * 2 babérlevél * 1 ág rozmaring * 1 ág kakukkfű * 2ek tengeri só * 1ek feketebors * 2 csillagánizs Elkészítés: Mossuk le hideg vízzel a szárnyast, majd vágjuk darabokra (comb, mell, szárny és egyéb)
Szerző: Fürjegészség | 2011. november 22.
1/1